Ayda bir buluşalım derken,
Bazı buluşmalarda misafir olsun bazı konuşmalarda ben deneyim tecrübe aktarayım sizden de gelenleri paylaşayım, bunca bilginin dolandığı bu mecrada deneyim ile ortak bir buluşma noktası olsun,
soğuk akşamlarda sıcak çayımızı alıp, birbirimize destek alanı açmak istedim.
Her ayın son salı akşamı saat 20:30 da Google Meet üzerinde buluşuyoruz. Tek yapman gereken aşağıdaki formu doldurmak. E-posta kutuna buluşma linki gelecek. Sonra çayını alıp gelebilirsin.
Aralık ayında “Ayda bir buluşalım konuşalım tanışalım” da sevgili Serap bizimle olacak . Ben kendisi ile çalışmalara katıldım deneyimledim ayrıca çok da sevdiğim bir arkadaşım. Sordum kendisine “aile dizimi almadan da bedenimde buna dair taşıdığım yükü boşaltabilir miyim?” diye
Dedi ki : “atalarımız bedenimizde”
Hayatımda hiç travma etkisi almasam da atalarımla olan bağlarım nedeniyle aktive olmaya hazır travmatik bir tepki taşıyabilirim. Gelin konuşalım, dinleyelim, akıldaki deli deli soruları sorup dolu dolu cevaplar alalım hem de bedeni biraz tarayalım birlikte.
İnsanın ebeveynleri ve ataları ile bağlanma biçimleri, onlardan aldıkları fiziksel ve duygusal mirasları, yaşamı nasıl biçimlendirdiklerini belirler. Yani ailemizden yalnızca saç ya da göz rengi gibi fiziksel miraslar edinmeyiz. Maneviyatımız da onlarla nasıl ilişki ve iletişim kurduğumuz ya da kuramadığımızla çok ilgilidir. Bazen farkında olduğumuz ya da olmadığımız bir şekilde onlardan güç alırken, bazen de yaşamda ilerlememizi, huzura kavuşmamızı engelleyen dolanıklıklar yaşarız.
Nesiller boyu aktarımlarla kaşımız, gözümüz, ten rengimiz, bazen de huyumuz suyumuz gibi soya çekim özelliklerimiz, merhametimiz, bağlılığımız, sevgimiz, saygımız, çalışkanlığımız gibi, bir ya da birkaç nesil öncesi yaşanmış travmalardan da bize ait olmayan, tutulamamış yaslar, sırlanıp üzeri örtülerek yaşamın devamlılığı adına bir daha anılmamış olay ve kişiler, kayıplar, dışlanmış insanlar, göçlerle terk edilmiş memleket özlemleri, yitirilmiş memleket toprakları, mal, mülk, komşu ve sırdaşlar, failler ve kurbanlar gibi birçok yarım yamalak hissedilebilmiş, bedensel ya da sözel olarak ifade bulamamış olayların bütün kalıntı ve tamamlanamamış hareketleri de miras alırız. İşte tam da bu nedenle aslında aile dizimi de, ailelerimiz adına taşıdığımız travma kalıntılarının üzerine bir travma sağaltımıdır.
Tek başına travma sağaltımı kişinin bedenini ve sinir sistemini esas alır. Aile dizimi ise aileyi bir bütün olarak görür ve ailenin sinir sisteminde hangi bireyde o travmanın semptomları hayata geçiyorsa, onun üzerinden aile dizimi temsilleriyle sağaltım gerçekleşir. Böylelikle kişinin bedeninden travmanın fazladan şarj olmuş, aktive olmaya her an hazır bekleyen enerjinin beden duyumlarına, hareketlerine ve kişinin duygusal hareketlerine izin vermesiyle akıp gitmesi gibi, aile sisteminden akıp gitmesi izlenir.
27 ŞUBAT 2024 SALI // 20:30 – 21:30 || Google Meet // Online
27 Şubat Salı akşamı buluşmak için aşağıdaki formu doldurursanız canlı yayın linkini posta kutunuza alabilirsiniz. Dilediğiniz kişi ile dilediğiniz kadar kişi ile paylaşabilirsiniz.
Kamera açık katılım gereklidir. Katılım ücretsizdir. Lütfen sorularınızı yazın.
Serap Akın
İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Psikoloji Bölümü mezunudur.
2004 yılında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle biyoenerji, gibi yöntemleri deneyerek çareyi alternatiflerde ararken, hastalığa giden yolun iyileşmeye giden yol ile aynı olabileceğine olan inancı giderek derinleşti. Rahatsızlığının çözümünü kısa ve net çözüm getiren bir operasyonla modern tıpta bulmakla birlikte 2010-2012 yılları arasında şifa çalışmaları hakkındaki araştırmaları ile şifanın insanın kendi içindeki şifacıyı uyandırmasıyla mümkün olduğunu, şifacı olarak anılan kişilerin ise sadece insanlara içindeki “kendini iyileştiren gücü” uyandırabilecekleri aynayı tutan kişi olduğunu anlayacaktı.
Şifa aslında bir denge hali ise ve dengenin bozuluşunu beden hastalıkla haber veriyorsa; “ruhsal ve fiziksel denge halinin” yalnızca enerjetik ya da zihinsel olarak değil, “beden” esaslı çalışmalarla desteklenerek gerçekleşebileceği düşüncesi ile bedenle çalışmak gerektiği inancı tamamen netleştiğinde, 2009 yılında öğrendiği “Dorn Metodu”nun daha sonra eğitmeni olacaktı. Bu eğitimde sunulan omurga sistemi üzerinde gösterilen etkileşimlerin “Louis Hay”’in “Bütün Hastalıkların Zihinsel Nedenleri” kitabındaki bilgilerle neredeyse bire bir uyuştuğunu görmesi, düşüncelerini teyid ediyordu.
Türkiye Sistem Dizimleri Enstitüsünün üç yıllık “Sistem Dizim Terapisi Temel Eğitimi” Programını tamamladı. Aynı yıl “Albrecht Mahr Etnik ve Politik Dizimleri” Seminerine katıldı.
2013 yılında Svagito Liebermeister Eğitimleri ile birlikte aradığı Aile Dizimi’nin içselleştirilmesinin hakiki anahtarı olan meditatif alanı tanıdı. Dokuz yıl boyunca, “Family Constellation I: The Roots Of Love”, “The Zen Way of Counselling”, “Family Constellation II: Beyond The Family”, “Working With People”, “Osho Art of Living With Meera”, “Family Constellation and Trauma Healing”, “Beyond Family Constellation with Svagito Life and Death”, “Presence and Mindfulness”, “Love and Relationship” , “Inner Man & Inner Woman” Eğitimlerine katıldı. Bu eğitimlerinin birçoğunun asistan ekiplerinde yer aldı. 2015 yılında “Dorn Metodu” eğitmenliğinin yanı sıra, klasik masaj üçüncü seviye terapistlik eğitimini tamamladı. Learning Love Enstitude’un “Soyutlanma ve Bağ Kurma”, Utanç ve Suçluluğu Şifalandırmak” Eğitimlerinin yanı sıra, Peter Levine’in Travma ve Travma Sonrası Stres Bozukluklarında kişinin sinir sistemi beyin ve beden duyum/algılarının desteklenmesine dair geliştirdiği Somatik Deneyimleme Ekolünden Maggie Kline’ın verdiği Somatic Experience Playshop” Eğitimi ile sadece yetişkinlerle değil, çocuklarla da “beden esaslı travma sağaltımı” çalışılabileceğini öğrendi.
Pandemi dönemi boyunca Şamanik yolculuklar, Aile Dizimi Atölyeleri ve Bireysel Aile Dizimi ve Travma Sağaltımı çalışmalarını görüntülü dijital platformlar üzerinden gerçekleştirdi.
Halen Aile Dizimi ve Travma Sağaltımı bireysel ve grup çalışmalarını beden, duyum ve algı esasına dayanarak uygulamaktadır.
2022 yılında MEB sınavı ile Aile Danışmanlığı, Evlilik ve İlişki Danışmanlığı ve Oyun Terapisi Eğitimlerini tamamlayarak Çiftlerle ve çocuklarla da görüşmeye başladı.
Cinsel Terapi, Evlilik ve İlişki Danışmanlığı, Aile ve Sosyal Yaşam Koçluğu, Çocuk Testleri ve Değerlendirme, Müzik Terapi Eğitimleri ile bilgi açısından çalışmalarını güçlendirebileceği ek bilgileri almayı hedefledi.
İçsel yolculuğunu destekleyen, yolda olduğunu daima hatırlatan “Deva Bholi” adını ise, 2016 yılında usta öğreticisi olan Svagito Liebermeister’dan aldı.
1971 Ankara doğumlu Serap Akın evli ve bir kız çocuk annesidir.
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Yazdırmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)